UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тоні Блер оголосив про закриття своєї компанії – The Independent

Справи колишнього прем'єр-міністра Британії були джерелом скандалів відколи він завершив роботу в уряді.

Колишній прем'єр-міністр Великобританії підтвердив, що збирається закрити компанію Tony Blair Associates, а її структурні одиниці Firerush і Windrush – повністю ліквідувати.

Про це сьогодні пише The Independent, додаючи, що непрозорі бізнес-структури колишнього голови уряду викликали підозри впродовж останніх років.

В заяві на сайті компанії Блера йдеться, що "суттєві резерви", накопичені за роки роботи Tony Blair Associates, тепер будуть скеровані на його "неприбуткову діяльність". Хоча не уточнюється, про яку саме діяльність йдеться. Блер оголосив, що збереже невеличку частину персоналу для керування його доходами.

Тоні Блера і його компанію Tony Blair Associates неодноразово критикували за те, що він поєднував свій особистий інтерес на Близькому Сході з дипломатичною роботою в регіоні. Також його звинувачували у "відбілюванні" іміджа президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко пропонував екс-прем'єру Великобританії Блеру увійти в Міжнародну раду реформ.