UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тернопільська облрада вирішила провести виїзне засідання прямо під Верховною Радою

Засідання має розпочатися о 10 ранку

Тернопільська обласна рада має намір з 10 ранку 18 грудня провести виїзне пленарне засідання під стінами Верховної Ради в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської облради на своїй офіційній сторінці в Facebook.

На розгляд виїзного шостого пленарного засідання дванадцятої сесії Тернопільської обласної ради впод стінами Верховної Ради буде винесено єдине питання: категорична незгода з проектом закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Планується, що в засіданні візьмуть участь (запрошені): народні депутати України від Тернопільської області, голови районних рад Бережанського, Кременецького, Тернопільського, Чортківського районів, міські голови, а також представники ЗМІ.

Незважаючи на незвичність проведення засідання, тернополяни мають намір обставити все серйозно, забезпечивши підрахунок голосів, а прийняту резолюцію вважати законним підсумком засідання і були б не проти почути думку тих, хто приймав закон про ринок землі.

Таким чином передбачається донести до верховної влади думку людей, які не згодні з рішенням відкрити ринок землі.

Поява під ВР представників областей, а також ті, хто не зміг в'їхати до Києва на протести через заборону в'їзду тракторів та іншої сільськогосподарської техніки, йдуть в деякий дисонанс з переконанням президента Зеленсколго, яке він висловив напередодні.

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що сутички протестувальників із поліцією під Верховною Радою – це прояв протидії реформам з боку "старих еліт". За словами глави держави, на мітингу проти ринку землі він почув не "голос фермерів", а політичні гасла.

"На мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські", - йдеться в заяві Зеленського, опублікованому на його офіційній сторінці у Facebook у вівторок, 17 грудня.