UA / RU
Підтримати ZN.ua

Телеканал Арбузова заплатить 30 млн за супутник і цифру

На оснащення і функціонування телеканалу за рахунок Нацбанку вже освоєні тендери на 117,97 млн грн. Телеканал "БТБ" може вважатися одним з найбільш технологічно оснащених в Україні - на обладнання вже витрачено 73,41 млн грн, ще 42,31 млн грн - на послуги супутника і багатоканальної мережі.

ТОВ "Банківське телебачення" (телеканал "БТБ") уклало угоди на послуги супутникового зв'язку і планує укласти договір на послуги цифрового телебачення в 2013 році на загальну суму понад 30 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

ТОВ "Космос-Зв'язок" (Space-Communication Ltd) отримає $ 1,23 млн за послуги оператора супутникового ретранслятора "AMOS-2".

Ще 340 тис. грн коштуватимуть послуги ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ" з передачі цифрового потоку "БТБ" до обладнання, розміщеного на супутнику AMOS-2.

Відповідні угоди укладені 12 і 14 березня.

Окрім цього акцептовано пропозицію ТОВ "Зеонбуд" на послуги оператора багатоканального мовлення в мережі МХ-5 вартістю 29,11 млн грн. Торік послуги "Зеонбуда" коштували для телеканалу Нацбанку 11,34 млн грн, тоді угоду було укладено на друге півріччя 2012 року.

Нагадаємо, в грудні 2010 року головою Нацбанку був призначений Сергій Арбузов. У червні 2011-го Нацбанк створив ТОВ "Банківське телебачення" і за рахунок своїх коштів сформував статутний фонд компанії у розмірі 10 млн грн, який пізніше був збільшений до 150 млн грн.

З того часу на оснащення і функціонування телеканалу за рахунок Нацбанку були проведені тендери на 117,97 млн грн. З них на обладнання було витрачено 73,41 млн грн, на транспортні засоби - 1,98 млн грн, ще 42,31 млн грн - на послуги супутника та користування багатоканальної мережі.

За неофіційними даними, в неформальний медіа холдинг першого віце-прем'єра Сергія Арбузова разом з телеканалом "БТБ" входять газета "Капітал", друкований таблоїд "Взгляд" і сайт "Вільна преса". Втім, публічно Арбузов спростовує таку інформацію.

У 2012 році державні телеканали, місцеві ОДТРК та комунальні ТРК уклали угоди з "Зеонбуд" на загальну суму 48,41 млн грн. !zn

Читайте також:

Нацбанк запускає власний телеканал

Арбузов каже, що не має відносин з сином Януковича (ВІДЕО)

Клименко про Арбузова і сина Януковича: "Вони відчувають біль держави"