UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тарифи на проїзд у Києві стримають за рахунок податків киян

Київська міська рада виділить з міського бюджету 500 мільйонів гривень комунальним підприємствам "Київпастранс" та "Київметрополітен", як дотацію на компенсацію  тарифу на проїзд в комунальному транспорті.

Транспортним підприємствам Києва виділять з міського бюджету дотацію у розмірі 500 млн грн для стримування тарифів на проїзд у комунальному транспорті. Про це заявив міський голова Віталій Кличко під час засідання Київради у четвер.

"Кошти також повинні отримати транспортні підприємства міста "Київпастранс" і "Київметрополітен" - 500 мільйонів гривень, як дотацію на проїзд в комунальному транспорті", - сказав Кличко.

Відповідне рішення Київрада розгляне на засіданні 7 грудня.

Нагадаємо, у середині лстопада у Київській міській держадміністрації заявили, що з 1 січня ціни на проїзд у комунальному транспорті підвищаться, Одна поїздка коштуватиме 20 грн.

"Столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів", - пояснили в КМДА.

Одразу після цього "Слуги народу" пообіцяли Кличку аудит громадського транспорту в Києві.

І вже за день мер столиці Віталій Кличко дав задню, повідомивши  що до кінця опалювального сезону цін не чіпатимуть.

У серпні повідомлялося про те, що проїзд в міському транспорті України виріс за сім місяців 2021 року на 17,2% - з 5,5 гривень до 6,5 гривень. Найвища вартість проїзду зафіксована у Львівській області, де квиток подорожчав на 42,9% - з 7 грн до 10. Найнижча вартість проїзду у Волинській, Сумській (3 грн) і Херсонській областях (2,5 грн).