UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тариф на світло: чи зміниться він з 1 листопада

Оплата залежить від норм споживання.

Через військове вторгнення Росії в Україні тривають бойові дії, а ворожі ракетні удари руйнують об'єкти критичної інфраструктури. Але українці мають оплачувати комунальні платежі, зокрема й електроенергію.

В Україні 31 жовтня закінчується дія тарифів на електроенергію, які були затверджені ще у серпні 2021 року постановою уряду №859, пише видання «На пенсії».

Чи зросте тариф на електроенергію

Для побутових споживачів, які використовують менше ніж 250 кВт на місяць, встановлений тариф 1,44 грн. Якщо споживач використовує понад 250 кВт, то платить відповідно по 1,68 грн.

Багатьох українців цікавить, чи не підвищаться ціни на електропостачання з 1 листопада, тим більше коли рашисти знищили до 30% енергосистеми України.

У липні Верховна Рада ухвалила урядовий закон №7427, який передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло для населення.

Читайте також: Як правильно знімати показники електролічильника: покрокова інструкція

Відповідно до документа, забороняється підвищувати для всіх категорій споживачів тарифи на:

Повідомляється, що влітку президент України Володимир Зеленський поставив уряду «дуже конкретне завдання» зробити все, щоб тарифи на електроенергію в новому опалювальному сезоні не змінилися.