UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світовий банк схвалив концепцію партнерства з Україною

Концепція базується на системній оцінці економіки країни.

Рада директорів Всесвітнього банку схвалила концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 роки, повідомляє прес-служби Міністерства фінансів.

Головна мета концепції партнерства - сприяння сталому та комплексному відновленню економіки України.

Наголошується, що це стратегічний документ співробітництва між Україною і Світовим банком. Він узгоджений з цілями стратегії розвитку України, які були визначені в Програмі та плані дій уряду, схваленому в 2016 році.

Концепція базується на системній оцінці економіки України, яка була завершена фахівцями СБ в березні 2017 року. Оцінка містить середньостроковий план підтримки банком реформ, які проводить уряд України.

При цьому фінансова підтримка Світового банку буде залежати від прогресу України у реалізації реформ, покращення результатів впровадження портфеля проектів МБРР в Україні та загального кредитного потенціалу Світового банку і нормативу кредитування для України.

"Фінансовий потенціал, технічні знання, глобальний досвід і новаторське мислення команди групи Світового банку в найближчі 4 роки будуть спрямовані на всебічну підтримку цих реформ. Стратегія партнерства з Україною на 2017-2021 роки стане черговим кроком на шляху плідного співробітництва України та Світового банку", - зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Раніше Світовий банк затвердив рішення про надання українським компаніям кредиту в розмірі $ 150 млн.

Повідомлялося, що Мінсоцполітики за підтримки Світового банку почало пілотний проект працевлаштування безробітних одержувачів державної соціальної допомоги та внутрішньо переміщених осіб.