UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світовий банк перегляне критерії свого проблематичного рейтингу Doing Business

Рейтинг Doing Business неодноразово критикували за необ'єктивність, і його навіть рекомендували закрити. Світовий банк готовий змінити та доповнити його критерії.

Світовий банк розглядає можливість перегляду методики складання рейтингу Doing Business, який оцінює умови ведення бізнесу у країнах світу. Про перегляд критеріїв рейтингу на Гайдарівському форумі у Москві заявив глава департаменту глобальних індикаторів та аналітики Світового банку Августо Лопес-Кларос.

"Зміна методики складання рейтингу можлива. Зокрема, зараз рейтинг зорієнтовано на оцінку бізнес-середовища у великих містах, в Росії - це Москва. Але в РФ та інших великих країнах, наприклад у Китаї та в Індії, можливе розширення покриття", - заявив Лопес-Кларос.

У рейтингу є й інші мінуси, визнав представник СБ. "Наприклад, одна з країн Європи має великі проблеми з термінами реєстрації прав власності, зате власність там максимально захищена. Але захист власності не включено в методику складання рейтингу. Або критерій підключення до електромереж. Тепер до нас приходять представники африканських країн, які мають проблеми з підключенням, а з перебоями живлення", - додав Лопес-Кларос. "І так далі, ймовірно рейтинг слід доповнити низкою критеріїв", - сказав він.

Як відомо, раніше комісія Світового банку порекомендувала взагалі припинити складання рейтингу Doing Business через необ'єктивність. !zn

Читайте також:

Рейтинг Світового банку, в якому прогресує Україна, порекомендували закрити

Плюси у звіті і мінуси в підрахунку