UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світові ціни на нафту впали нижче $ 40 за барель

WTI подешевшав на 3,99%, до $ 39,94 за бочку.

Ціни на основні еталонні сорти нафти істотно знизилися в понеділок, після короткочасного зростання завдяки зниженню курсу американського долара. Про це свідчать оперативні дані електронних торгів.

Так, вересневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилися на 3,99% до 39,94 дол. за барель. Позначку у 40 дол. WTI вперше пробила з 20 квітня.

У свою чергу на Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в жовтні опустилися на 3,56% до 41,98 дол. за барель.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.