UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світові ціни на нафту пішли вгору

Барель марки Brent подорожчав на 2,42%, до $ 43,95.

У ході електронних торгів на біржах у Лондоні і Нью-Йорку світові ціни на основні марки нафти підвищилися. Про це свідчать оперативні дані торгів.

Так, травневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зросли на 2,99%, до $ 40,97 за барель.

А на Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні збільшилися на 2,42%, до $ 43,95 за барель.

За інформацією профільних ЗМІ, нафта подорожчала через зниження курсу долара. Американська валюта подешевшала на слабких статданих з ринку нерухомості – число новобудов у США в березні впало на 8,8% з лютого, до мінімальних з жовтня 1,09 млн в перерахунку на річні темпи.

Слабкий долар позитивно вплинув на ціни на сировину, номіновані в американській валюті.

Напередодні ціни на нафту різко знизилися, відреагувавши на безрезультатне завершення зустрічі нафтовидобувних країн в Досі.

Раніше Саудівська Аравія заявила, що вона не обмежуватиме видобуток нафти, якщо на майбутній зустрічі в Досі інші виробники, включаючи Іран, не погодяться на заморозку обсягів. У свою чергу Іран відмовився брати участь у переговорах.