UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сума виплат Фондом гарантування вкладникам неплатоспроможних банків у червні скоротилася на 11%

Виплати Фонду скоротилися до 11 млн грн. 

Вкладники неплатоспроможних банків у червні поточного року в рамках гарантованого відшкодування отримали 11 млн грн, ця сума на 11,3% менше порівняно з травневими виплатами (12,4 млн грн). Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Станом на 1 липня загальна сума виплати гарантованих відшкодувань вкладникам банків, які були передані в управління ФГВФО після вступу в силу закону про систему гарантування вкладів фізосіб в лютому-2012, склала 89,85 млрд грн.

За даними ФГВФО, станом на 1 липня загальна сума акумульованих організацією коштів зросла до 13,12 млрд грн з 12,53 млрд грн на початок червня.

Наголошується, що від регуляторного збору в січні-червні 2020 року до Фонду надійшло 1,97 млрд грн.

Читайте також: Нацбанк пропонує з серпня скасувати кредитні канікули та починати реструктуризацію кредитів

Станом на 1 липня реєстр учасників ФГВФО налічував 74 банку. Крім того, на початок липня в управлінні ФГВФО перебували 50 неплатоспроможних банків, завершена ліквідація – 45 банків.

Нагадаємо, що новий глава НБУ Кирило Шевченко сьогодні, перед своїм призначенням, заявив, що НБУ буде працювати над зменшенням частки непрацюючих кредитів в банках.  За його словами, частка непрацюючих кредитів в держбанках досягла 49%, в банках з іноземними інвестиціями - 32,5%, у приватних - близько 20%.