UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судно, яке вивозило українське зерно з Севастополя, пришвартували на Одещині - АРМА

Судно належить турецькій компанії.

Іноземне судно USKO MFU, яке було заарештоване за незаконний перетин українського кордону, пришвартували у Ренійському морському порту. Таке рішення влаштовує всі зацікавлені сторони. Про це повідомили в АРМА.

Нагадаємо, судно, що затримали у липні цього року, належить турецькій компанії. На нього наклали арешт через співпрацю капітана з Росією та порушення українських законів.

Після тривалих перемовин за участі віцепрем'єра Олексія Кулеби та дипломатів Туреччини й Азербайджану суховантаж вирішили розмістити у порту Рені.

За даними слідства, у жовтні 2023 року судно USKO MFU під прапором Камеруну незаконно зайшло до Севастопольського морського торговельного порту та завантажило понад 3 тис. тонн сільгосппродукції, призначеної для турецької компанії. 

Читайте також: В Євросоюзі ввели новий санкційний режим проти Росії, її громадян та бізнесу

До речі, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що росіяни за 2024 рік вивезли через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн вкраденого українського зерна.

Крім того, відбувається пограбування тимчасово окупованих територій для того, щоб на вкрадені гроші фінансувати загарбницьку війну.