UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд підтримав заборону НБУ для малих банків приймати депозити

Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Національного банку України та скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва, чим залишив діючою постанову НБУ №273, якою, серед іншого, заборонялося «малим» банкам приймати депозити від населення.

Як повідомили в прес-службі Асоціації Українських банків (АУБ), відповідне рішення суд прийняв 22 лютого.

Згаданою постановою Національний банк встановив вимоги до регулятивного капіталу банків на рівні 120 млн грн і зобов’язав банки, які на дату набрання чинності постанови мають регулятивний капітал менший, ніж 120 млн. грн., збільшити його до цього розміру до 1 січня 2012 року. Також НБУ заборонив банкам, у яких розмір регулятивного капіталу менший, ніж 120 млн грн, до часу приведення розміру регулятивного капіталу у відповідність до вимог постанови №273, залучати вклади (депозити) від фізичних осіб більше обсягу залучених вкладів фізичних осіб на дату набрання чинності постанови.

За словами учасників процесу – представників банків, засідання суду відбулося з порушенням закону. Тому після отримання повного тексту рішення Київського апеляційного адміністративного суду та, вивчивши всі аспекти справи, АУБ та банки визначатимуться щодо оскарження його у вищій інстанції.