UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зобов'язав Жеваго повернути Нацбанку 1,5 млрд грн за рефінанс

Жеваго відмовлено у зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки.

Шевченківський районний суд Києва 1 жовтня ухвалив рішення про стягнення з колишнього власника банку Фінанси і Кредит Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь Національного банку України в рахунок погашення заборгованості за наданими раніше кредитами рефінансування. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Наголошується, що в той же час суд відмовив Жеваго у зустрічному позові про визнання недійсним договору поруки, що укладено з Нацбанком.

Регулятор зазначає, що рішення суду мотивовано тим, що Жеваго продемонстрував небажання сумлінно виконувати взяті на себе зобов'язання за договором поруки про погашення кредитів рефінансування банку.

У грудні 2015 року НБУ звернувся в суд для стягнення заборгованості. Як кажуть в НБУ, судовий процес тривав майже 3,5 року, оскільки опонент використав всі можливості для затягування справи.

У Нацбаку планують зробити всі можливі правові заходи для стягнення коштів, після вступу рішення суду в законну силу.

"На сьогоднішній день загальний обсяг заборгованості банку Фінанси і Кредит перед НБУ становить 6,75 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Жеваго викликали на допит 27 вересня.

Раніше ДБР оголосило про підозру двом топ-менеджерам банку Фінанси і кредит. Вони, за попередньою версією слідства, перебуваючи у змові з іншими посадовими особами банку, розтратили 2,5 мільярда гривень банку.