UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд залишив в силі заборону на призначення нового голови Приватбанку

Заборона була введена 24 лютого. 

Госпсуд Києва відмовився задовольнити клопотання Приватбанку про скасування заборони для банку та Кабміну вчиняти будь-які дії з обрання та призначення глави правління. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду від 6 квітня.

Зазначається, що відповідна заборона була введена ухвалою цього суду від 24.02.2021 як захід забезпечення позову "Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку", яку пов’язували з екс-власниками банку.

"Згідно з судовими матеріалами, Приватбанк серед іншого вказував, що вжиті судом заходи забезпечення за своїм змістом є тотожним задоволенню позовних вимог, що прямо суперечить п. 11 ст. 137 ГПК України, а також вони негативно впливають на управління банком і його поточну діяльність", - йдеться у повідомленні.

"Оскільки в засіданні банк повідомив, що, на його думку, заборонено проведення конкурсу в цілому, то суд вважає за необхідне вказати, що ухвалою суду від 24.02.21 обмежено повноваження банку (Наглядової ради) визначене статтею 152 Статуту АТ КБ "Приватбанк", що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.062019 № 594, лише як завершальний, кінцевий етап проведення конкурсу. При тому, що позов стосується заборони проведення закритого конкурсу взагалі.

Тобто, до моменту вирішення спору щодо встановлення законності проведення конкурсу в цілому, судом забезпечено позов шляхом заборони обрання визначеного переможця конкурсу на посаду керівника банку і призначення такої особи головою правління банку, як кінцевого етапу всієї конкурсної процедури", - заявили в суді.

Читайте також: Надходження від заробітчан з-за кордону зросли на 30% - Приватбанк

Раніше Північний апеляційний суд переніс на 14 квітня розгляд апеляції державного ПриватБанку на рішення суду першої інстанції, яким суд заборонив проведення закритого конкурсу на посаду голови правління банку.