UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував банківський рахунок авіакомпанії Коломойського

Відкрити новий поточний рахунок авіакомпанія також не зможе.

Господарський суд Києва заарештував грошові кошти на розрахунковому рахунку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в банку "Фінанси та кредит" і заборонив авіаперевізнику відкривати нові поточні рахунки.

Відповідне рішення було прийнято у зв'язку з несплатою МАУ в добровільному порядку обов'язкового платежу з зборів, отриманих при продажу перевезень, в сумі 5,375 млн грн Державній авіаційній службі України. Як зазначається, це свідчить про ухилення від сплати коштів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.

Крім того, суд вважає, що такі дії шкодять інтересам України, оскільки блокують надходження значної суми коштів у держбюджет.

"У зв'язку з цим у разі невжиття заходів забезпечення позову стягнення зазначеної суми коштів може стати неможливим", - зазначається в ухвалі.

Ухвала про забезпечення позову набрала чинності з 18 листопада. Вона може бути оскаржена в порядку, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України.

Читайте також: Проголосувати зможуть 28% жителів Луганської і 45% - Донецькій області

МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль" (Київ).

Ігор Коломойський, досить довго вів переговори про придбання МАУ, здійснив операцію в 2013 році. За інформацією ZN.UA, банкрутство "Аеросвіту", купленого в свій час Коломойським з вагомими непогашеними боргами, не повинно було привернути стільки уваги. Після закінчення операції з купівлі "Міжнародних авіаліній України" вся авиаімперія Коломойського повинна була акуратно злитися в МАУ. Злиття відбулося, але більш помітно, ніж очікувалося.