UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд визнав незаконним постанову Кабміну про ціни на газ для населення за позовом Тимошенко

Постанова не була погоджена з Секретаріатом Енергетичного співтовариства та Державною регуляторною службою України.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, якою визначається порядок формування ціни на природний газ для потреб населення. Про це повідомляється на порталі "Судова влада України".

"Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її узгодження з Секретаріатом Енергетичного співтовариства та Державної регуляторної службою України, оприлюднення проекту постанови та інше, що в цілому призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола зацікавлених осіб. Зазначені порушення визнано судом істотними та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті цієї постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу", - йдеться в повідомленні.

В суді пояснюють, що термін розгляду справи за позовом Юлії Тимошенко та громадського руху "Тарифна мобілізація" затягнувся у зв'язку із зміною складу колегії суддів, що зумовило здійснення розгляду справи з самого початку, призначення по справі судових експертиз та загального навантаження на суддів з розгляду адміністративних справ.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд може знизити ціну на газ для населення в 2 або в 4 рази при умові, що це не буде суперечити міжнародним домовленостям України з Міжнародним валютним фондом і ЄС.