UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відмовив у знятті арешту з Полтавського ГЗК, який належить компанії Костянтина Жеваго

Рішення слідчого судді залишилось без змін

Колегія суддів Київського апеляційного суду залишила в силі ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва про накладення арешту на рахунки Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, що є складовою частиною компанії Ferrexpo, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Як свідчать дані аналітичної системи YouControl, відповідне підприємство входить у групу підприємств з ключовою особою Костянтином Жеваго. Група включає підприємства сфери металургії, транспорту, фармацевтики (корпорація «Артеріум») та енергетики. Основний актив групи – швейцарська компанія Ferrexpo AG, яка є одним з найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва.

Таким чином апеляційна скарга була відхилена. В ухвалі суду, яку цитує джерело, згадується, що ухвалою слідчого судді клопотання прокурора Офісу генерального прокурора було задоволено, зокрема щодо арешту грошових активів комбінату. В рішенні суду вказано, що згадані кошти не використовувались для виконання соціальних і податкових зобов'язань, тобто не стосувались виплати податків та заробітної плати.

Раніше Вищий антикорупційний суд 10 липня заочно арештував власника численних бізнесів Костянтина Жеваго, який є підозрюваним у справі про пропозицію хабаря голові Верховного Суду Всеволоду Князєву та суддям ВС.