UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відмовив Лагуну у скасуванні поручительства за боргами Дельта банку

Йдеться про борг на 4,5 мільярда гривень.

Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу колишнього власника збанкрутілого Дельта банку Миколи Лагуна і залишив без змін рішення Господарського суду м.Києва. При цьому скаржникові було відмовлено в задоволенні позову до Ощадбанку про визнання недійсним договору поруки. Про це повідомляє Finbalance.

Зазначається, що У 2017 році Верховний Суд скасував рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ за позовом Ощадбанку до Лагуну і залишив в силі рішення перших двох інстанцій, згідно з якими з Лагуна як з поручителя за зобов'язаннями Дельта Банку за договорами про коррахунках мало було стягнуто 111, 8 млн доларів, 12,45 млн євро і 948 млн грн боргу.

Тепер Лагун свій позов обґрунтовував тим, що договір поруки був укладений "під впливом тяжкої для неї обставини і на вкрай невигідних умовах".

Читайте також: Суди відмовилися розглядати позов ФГВФО до екс-топів «Дельта банку» по збитку на 20 млрд грн

Раніше Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу Фонду гарантування вкладів. Він залишив без змін рішення Господарського суду Києва і постанову Північного апеляційного госпсуду, якими було задоволено заяву колишніх топ-менеджерів збанкрутілого ПАТ "Дельта Банк". Суд залишив без розгляду позов ФГВФО про відшкодування шкоди на 19,83 млрд грн.

Повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів в кінці серпня на "голландському" аукціоні продав активи ліквідованого Дельта Банку, серед яких права вимоги за кредитами щодо юросіб і фізосіб на 20 млрд грн.