UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відклав апеляцію глави Мінфіну щодо його податкової перевірки

Розгляд апеляції перенесено на 10 серпня.

Апеляційний суд Києва переніс на 10 серпня розгляд апеляційної скарги міністра фінансів Олександра Данилюка про призначення позапланової податкової перевірки за 1998-2016 роки. Таке рішення прийнято через відсутність всіх необхідних документів по справі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 18 липня Печерський районний суд Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів України Олександра Данилюка у зв'язку з можливим ухиленням від сплати податків.

Суд задовольнив клопотання прокурора Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ДПУ та призначити позапланову документальну перевірку Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період 1998-2016 років. Проведення перевірки доручено співробітникам ДФС.

Данилюк, у свою чергу, заявив, що не ухилявся від сплати податків, а про рішення суду про проведення податкової перевірки дізнався зі ЗМІ. Він також назвав дії суду і прокуратури незаконними і пообіцяв їх оскаржити. Міністр оскаржив ухвалу суду про його позапланову податкову перевірку за 1998-2016 рр.