UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд скасував продаж активів трьох банків-банкрутів

Активи на 18,1 млрд грн продали за 849,4 млн грн.

Господарський суд Києва визнав недійсними результати електронних торгів по реалізації активів банку «Фінанси і кредит», «Дельта Банку», «Надра» (частина активів - в заставі НБУ), який проводив Фонд гарантування 7 листопада 2019 року. Тим самим суд задовольнив позов ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" та ТОВ "Танк Транс", пише Finbalance.

Переможцем аукціону стало ТОВ "Фінансова компанія" Інвестохілс Веста "з пропозицією 849,4 млн грн.

У пул активів входили права вимоги на 18,1 млрд грн (тіло і відсотки по кредитах), в т. ч. заборгованість групи «Росава» Костянтина Жеваго (з ним пов'язано згадане ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль") і групи "Яблуневий дар" ( як і згадане ТОВ "Танк Транс", пов'язане з TB Fruit львівського бізнесмена Тараса Барщовський).

НБУ повідомляв, що він повинен був отримати 368,7 млн грн з 849,4 млн грн, за які ФГВФО продав зазначений пул активів трьох банків-банкрутів.

Нагадаємо, що в серпні 2020 року Фонд гарантування на "голландському" аукціоні продав активи «Дельта Банку», серед яких права вимоги за кредитами щодо юросіб і фізосіб на 20 млрд грн. Переможцем аукціону з пропозицією 46,1 млн грн стало ТОВ "Фінансова компанія" Дата Фінанс ".