UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд повернув "трубу Медведчука" Україні

Рішення було ухвалено наприкінці червня.

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов Фонду держмайна та повернув права власності державі на розташовану в Україні частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", що досить часто називають "трубою Медведчука". Таке рішення суд ухвалив наприкінці червня, але ФДМУ повідомив про нього лише сьогодні, 12 липня.

Українська ділянка нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" має довжину близько 800 км та призначена для прокачування дизельного пального з Росії та Білорусі для України та транзиту до Європи. До 23 лютого 2021 року його експлуатувала ПрикарпатЗахідтранс. Власниками компанії значилися білоруський бізнесмен Микола Воробей та громадянин Німеччини Анатолій Шефер. Шефера пов'язували з оточенням Віктора Медведчука.

Читайте також: Суд призначив 10 років за ґратами Михайлу Шпіру - так званому експерту з каналів Медведчука

Повідомлялось, що суд на 10 років за ґратами засудив прокремлівського пропагандиста Михайла Шпіра. До початку повномасштабного російського вторгнення він регулярно виступав в ефірах каналів Медведчука та позиціонував себе як "експерт".