UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд підтвердив законність дій НБУ щодо "Дельта Банку"

Рішення суду прийнято 31 травня 2017 року.

Київський апеляційний адміністративний суд України залишив без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 22 березня 2017 року, що відхилив позов про визнання протиправною та незаконною бездіяльність Національного банку відносно "Дельта Банку", повідомляється на сайті центробанку.

Зазначається, що відповідне рішення прийнято судом 31 травня 2017 року.

"Дельта Банк" заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін ліквідації "Дельта Банку" на 2 роки - до 4 жовтня 2019 року. За даними центробанку, головною причиною віднесення фінустанови до категорії неплатоспроможних стало неприйняття власником банку своєчасних, ефективних і належних заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність із вимогами законодавства України.

Повідомлялося, що генпрокуратура вручила екс-голові правління "Дельта Банку" Олені Поповій та ще трьом особам повідомлення про підозру у розкраданні 1,7 млрд грн з рахунків банку.

Детальніше про афери "Дельта Банку" читайте в матеріалі Юрія Сколотяного "Злодії поза законом" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".