UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд підтвердив нікчемність ряду угод банку "Михайлівський"

Дії Фонду гарантування вкладів по відношенню банку "Михайлівський" правомірні.

Рішення господарських судів про застосування наслідків нікчемності правочинів, укладених банком "Михайлівський" з "Інвестиційно-розрахунковим центром" і "Кредитно-інвестиційним центром", є правомірними. Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

"Це підтвердив Рівненський апеляційний господарський суд, який своїми постановами від 6 лютого (у справі N902/950/17), від 12 лютого (у справі N924/621/17), від 21 лютого (у справі N924/622/17) визнав правомірними рішення судів попередньої інстанції про застосування наслідків нікчемності правочинів та стягнення на користь банку "Михайлівський" за зазначеним рішенням грошових коштів на загальну суму 1,6 млрд грн", - уточнює ФГВФО.

Ці судові рішення підтверджують той факт, що укладення банком угод з "Інвестиційно-розрахунковим центром" і "Кредитно-інвестиційний центром" призвело до незаконного виведення коштів з банку, як наслідок, до його неплатоспроможності.

Процедура ліквідації банку продовжується в установленому законом порядку.

Нагадаємо, що Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішень НБУ про виведення ПАТ "Банк "Михайлівський" з ринку.

Повідомлялося, що незалежні оцінювачі оцінили реальну вартість активів "Банку "Михайлівський" у 138 млн грн, що на 36 менше зазначених "на папері" 5,1 млрд грн.

Нацбанк визнав "Банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року.