UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд остаточно підтвердив ліквідацію "Грін Банку" - НБУ

Постанова ВС оскарженню не підлягає.

Верховний Суд остаточно відмовив в задоволенні касаційної скарги акціонерів "Грін Банк" про визнання ліквідації банку неправомірною. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відзначається, що касаційний суд в складі Верховного Суду 26 лютого 2021 відмовив акціонерам банку в касаційній скарзі про скасування постанови НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідації зазначеного банку. Також суд відмовив у вимозі зобов'язати Національний банк повернути банківську ліцензію ПАТ "Грін Банк".

Позивачами у справі були міноритарні акціонери банку - ТОВ "Марго Груп" і ТОВ "Максимус і К", які володіють по 9,9152% акцій банку.

"Підставами для відмови в задоволенні касаційної скарги акціонерів суд зазначив недоведеність позивачами їх права звернення до суду з таким позовом в інтересах банку, адже вони не були контролюючими акціонерами і не входили до керівних структур банку", - пояснили в Нацбанку.

Постанова Верховного Суду є остаточною у зазначеній судовій справі і оскарженню не підлягає.

Читайте також: Апеляція ВАКС залишила екс-топ-менеджеру «ПриватБанку» варту із заставою

Нагадаємо, що прибуток українських банків в січні 2021 року склала 4,050 млрд гривень, що на 38,6% менше, ніж роком раніше.