UA / RU
Підтримати ZN.ua

Субсидії під час війни: безробітним спростили механізм отримання

Безробітні отримуватимуть субсидії швидше, ніж раніше.

Кабмін вніс зміни до положення, відповідно до якого в Україні призначаються та виплачуються житлові субсидії. Тепер офіційно зареєстровані безробітні мають право отримати субсидії майже одразу після звернення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 16 вересня 2022 р. № 1041.

В змінах вказано, що якщо громадянин втратив роботи в період воєнного стану, а також він зареєстрований у Державній службі зайнятості як безробітний, то до його середньомісячного доходу враховується не заробітна плата в попередніх періодах, а допомога по безробіттю за місяць, що передує місяцю звернення за призначенням субсидії.

Це означає, що безробітні можуть отримати субсидії швидше, ніж це було раніше.

Нагадаємо, що для розрахунку житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід:

Читайте також: Субсидії в Україні: уряд розширив коло осіб, які можуть їх отримати

Також нагадуємо, що з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги у сфері житлово-комунального господарства буде Пенсійний фонд України. Про це йдеться у постанові уряду "Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України", яка була ухвалена на засіданні уряду 16 вересня.