UA / RU
Підтримати ZN.ua

Субсидія та пільга на оплату ЖКП: чи можна отримати обидві виплати

Деякі особи одночасно мають право на субсидію та пільгу.

Навіть під час війни українці мають оплачувати комунальні послуги в повному обсязі. Деякі категорії громадян мають право на субсидії та пільги на житлово-комунальні послуги. Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад розповіла, чи можуть вони отримувати обидві виплати.

Читайте також: Житлова субсидія: як розраховується її розмір

Вона зазначила, що одночасно пільгу та субсидію отримувати не можна. Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має одночасно право на отримання пільг з оплати житлово-комунальних послуг та житлової субсидії, за її вибором проводиться одна з виплат — пільга або житлова субсидія.

Одночасне нарахування пільги та житлової субсидії законодавством не передбачено. Якщо особа, яка отримує житлову субсидію, виявила бажання отримувати пільгу, вона нараховується з місяця подання заяви, але не раніше місяця, у якому нарахована житлова субсидія.

Нагадаємо, як діяти особі, якій відмовили у призначення субсидії через помилки в документах. У разі відмови у субсидії, вона має 14 днів, щоб доповнити або виправити дані з офіційних джерел інформації, якщо знайшла помилку у власних документах.