UA / RU
Підтримати ZN.ua

Страхування військових ризиків: американська корпорація разом з урядом США пропонують готову програму

Один з найбільших страхових брокерів у світі та уряд США розробили план на $350 млн.

Американська компанія Aon, що є одним з найбільших страхових брокерів у світі, під час Берлінської конференції з відновлення України заявила про те, що за підтримки уряду США запускає безпрецедентну програму страхування воєнних ризиків в Україні на загальну суму $350 млн. Це сприятиме залученню іноземних інвестицій в Україну під час війни, йдеться в пресрелізі Aon.

Програма реалізується разом з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC) і складається з двох частин:

"Уряд США робить кроки, щоб допомогти залучити капітал у приватний сектор України… Ми використовуємо наші унікальні інструменти, особливо страхування політичних ризиків, щоб зміцнити довіру інвесторів до України у цей критичний момент", – сказав гендиректор DFC Скотт Натан.

Читайте також: Експортно-кредитне агентство України починає страхування бізнесу від воєнних ризиків

В лютому 2024 року Рада з фінансової стабільності погодила концептуальну записку для створення в Україні повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків. Це передбачено Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом.