UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, скільки мільйонів залишаться без роботи в Росії, якщо підуть усі іноземні компанії

Прямо чи опосередковано для західних компаній у Росії працює 8 млн людей.

Закордонний бізнес безпосередньо формує у Росії 2 млн робочих місць на своїх підприємствах. Плюс до цього ще 4-6 млн. громадян пов'язані з ним побічно. Відповідно, як мінімум, 2 млн. росіян можуть залишитися без роботи, якщо Росія продовжить війну в Україні.

Про це йдеться у дослідженні «Картина іноземного бізнесу в нових економічних умовах», підготовленому експертами ЦСР (від імені Росії функції засновника у ньому виконує Мінекономрозвитку), пишуть росСМІ.

Уточнюється, що в компаніях, які призупинили або обмежили діяльність на російському ринку після початку війни в Україні та введення західних санкцій, зайнято до 350 тис. росіян. За їхніми даними, найсильніше від таких рішень іноземних компаній постраждали працівники харчової та хімічної промисловості, а також автомобілебудування. Серед регіонів найскладніше ситуація у Калузькій та Новгородській областях.

Читайте також: Військовий аналітик Агіл Рустамзаде: «Росію виснажують, а Україні не дають упасти. Доведеться воювати вдовгу»

Раніше повідомлялося, що в Росії багато підприємств почали скорочувати витрати і, зокрема, на зарплату співробітників. Один з головних експертів з ринку праці в РФ, професор Олександр Сафонов у своєму недавньому інтерв'ю передбачив пік звільнень і безробіття, що наближається.