UA / RU
Підтримати ZN.ua

США звинуватили країни СОТ у порушенні правил організації

У Білому домі вважають, що ЄС та Китай безпідставно ввели обмеження на американські товари.

Торговельний представник США Роберт Лайтхайзер заявив, що країни ЄС та Світової організації, які ввели відповідні обмежувальні мита на товари із США, тим самим проігнорували правила СОТ. Про це йдеться в повідомленні відомства, пише liga.net.

"Ці дії цілком легітимні і цілком обґрунтовані, як в частині американського законодавства, так і правил СОТ. На відміну від цього, Європейський Союз придумав необґрунтовану правову теорію, щоб виправдати негайні тарифи на американський експорт. Інші члени СОТ, включаючи Китай, взяли аналогічний підхід", - вважає Лайтхайзер.

Повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив, що США готові до заходів у відповідь на торговельні обмеження країн, які ввели тарифи на імпортні американські товари. Він також вимагає скасування тарифів на товари з США.

З 22 червня набули чинності мита Євросоюзу на деякі товари з США. Тим самим країни Європи відреагували на рішення президента США Дональда Трампа ввести мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики.

Нагадаємо, 1 березня на зустрічі з представниками найбільших металургійних компаній президент США Дональд Трамп оголосив про введення мита на імпорт сталі і алюмінію. Вже 8 березня глава Адмінстрації підписав розпорядження про оподаткування іноземної сталі 25% митом, а алюмінію - 10%.