UA / RU
Підтримати ZN.ua

США збільшили обсяг допомоги для України до $ 658 млн

Барак Обама підписав консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік.

США збільшили обсяг фінансової допомоги США для України на 2016 рік до $ 658 млн 185 тисяч. Це на $ 145 млн більше від початкового запиту, повідомляє прес-служба посольства України в США.

Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, в якому значно збільшена загальна сума витрат для України, був 18 грудня схвалений Конгресом США і підписаний президентом Бараком Обамою.

"Обсяг асигнувань Державного департаменту на необхідну допомогу для України на 2016 фінансовий рік складе не менше $ 658 млн 185 тис., що на $ 145 млн більше від початкового запиту", - сказано в повідомленні.

Таким чином, кошти на програму воєнної політики допомоги Україні можуть перевищити $ 300 млн.

"Ці асигнування включають і $ 250 млн, виділених Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летального зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання і послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил і структур національної безпеки України", - сказано в повідомленні посольства України в США.

Також, як відзначається, важливим положенням законодавства про бюджетне фінансування є зняття більше 40-річного обмеження на експорт американської сирої нафти, що в перспективі має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, в тому числі зменшення залежності України від поставок російських енергетичних ресурсів.

Читайте також: Євросоюз в 2016 році надасть Україні грантової допомоги на 200 млн євро

Раніше Обама підписав оборонний бюджет США-2016 з $ 300 млн військової допомоги для України.

Попередній варіант проекту оборонного бюджету було відхилено Обамою. В оновленому проекті скорочені оборонні програми і збереглася можливість надання військової допомоги Україні. Загальна сума військових витрат США, які передбачені на наступний рік, досягає 607 мільярдів доларів.