UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ввели санкції проти трьох підприємств оборонної промисловості Росії

Американським держорганам заборонено надавати їм будь-яке сприяння.

Державний департамент США вніс чотири російських юрособи санкційний список, передбачений "Актом про нерозповсюдження в Іран, Північну Корею і Сирію" (Iran, North Korea and Syria Nonproliferation Act).

Російська газета "Известия" зазначає, що до цього моменту зміни в даному списку російських організацій не було (раніше деякі підприємства вже потрапляли туди).

Санкції були введені ще в грудні 2014 року, пише видання. Під них потрапили літакобудівна корпорація - АТ "РСК "Міг", провідне ракетно-космічне підприємство - ВАТ "ВПК "НВО машинобудування" і виробник високоточної зброї і стрілецько-гарматного і гранатометного озброєння - ВАТ "КБП". Також у списку виявився організація з назвою Geroi Rossii.

Американським держорганам і госагентствам заборонено укладати з фігурантами списку контракти на імпорт продукції або технологій, продавати їм озброєння або надавати їм яке-небудь інше сприяння.

Зараз в список входять 18 організацій з Білорусії ("Белвнешромсервис"), Китаю, Ірану, Північної Кореї, Судану, Сирії, Венесуели і два приватні особи (громадянство - Іран і Китай).

"Известия" зазначає, що юрособи з назвою "Герої Росії" в базі даних ЄДРЮО немає. В "Асоціації героїв Росії" про введені санкції нічого не знають. У Держдепартаменті США на запит російських журналістів відповіли, що "Герої Росії" - одна з юридичних осіб, проти яких введені санкції.

"Санкції проти юридичних осіб було введено внаслідок отримання достовірних відомостей про передачу або придбання товарів і технологій, надання певних послуг, що входять у список експортного контролю США, Ірану, Сирії та Північної Кореї. Також мова може йти про товари, послуги і технології, які можуть внести вклад в розробку зброї масового ураження, крилатих або балістичних ракетних систем в даних країнах", - йдеться в коментарі американського відомства

Більш чітко роз'яснити сенс даного документа в Держдепі відмовилися, пославшись на конфіденційний характер інформації, зазначає російське видання.

У зазначених російських компаніях стверджують, що про санкції ще не знають, причин їх введення не бачать і загалом важливих зв'язків з американськими відомствами не підтримують.

Раніше The Wall Street Journal писала про те, Сполучені Штати Америки готують нові санкції проти Росії.