UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вирішили виділити 155 млн доларів на розвиток України

Серед іншого, кошти планується витратити на підтримку зростання економіки, а також для протидії російській агресії.

США вирішили виділити 155 млн доларів на підтримку розвитку України, повідомили на “Урядовому порталі”. В уряді розповіли, на що саме планується витратити вказані кошти.

“Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 млн доларів. У тісному партнерстві з Урядом України, USAID спрямовуватиме свою діяльність на покращення життя українців”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що 34 млн доларів планується витратити на підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров'я українців:

На вдосконалення заходів із протидії корупції планується виділити 14 млн доларів:

Ще 63 млн доларів планують виділити для протидії російській агресії:

На зміцнення демократії та врядування планується виділити 44 млн доларів:

Читайте також: Нова посол України полетіла в США

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден прийняв рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги в розмірі $125 млн. Про рішення виділити Україні $250 млн за програмою USAI Пентагон оголосив в червні. В рамках пакету допомоги на +2021 фінансовий рік США мають намір надати Києву зброю, обладнання, матеріально-технічну допомогу, а також допомогти в підготовці військовослужбовців. У проєкті бюджету сказано, що $50 млн з $250 млн повинні бути витрачені на летальну зброю для України.

Пізніше група сенаторів США від Демократичної і Республіканської партії повторно представили проєкт Закону про сферу безпеки у партнерстві з Україною (Ukraine Security Partnership Act - прим. ред.).

Законопроєкт передбачає до 300 млн доларів на рік для військової допомоги Україні, включаючи поставки летального озброєння; до 4 мільйонів в рік на підготовку українських офіцерів.