UA / RU
Підтримати ZN.ua

США створюють коаліцію проти "Північного потоку 2" - Помпео

C точки зору США, "Північний потік 2" робить ЄС залежним від російського газу і шкодить Україні.

США сподіваються, що російський газопровід "Північний потік 2" не буде добудований. Для цього Вашингтон працює над створенням відповідної коаліції.

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео в інтерв'ю виданню Bild, передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми сподіваємося, що "Північний потік 2" не буде добудований і ми працюємо над створенням коаліції, щоб цьому запобігти. Ми сподіваємося, що німецький уряд теж прийде до цієї оцінки", - підкреслив держсекретар США.

За словами Помпео, з точки зору США, "Північний потік 2" робить ЄС залежним від російського газу і шкодить Україні. Помпео також пов'язав тематику "Північного потоку" з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Нагадаємо, раніше в Немечкая ЗМІ з'явилася інформація, що уряд Німеччини запропонував владі США мільярдну угоду, щоб ті відмовилися від санкцій, які пов'язані з газопроводом Північний потік-2.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд   Трамп заявив, що підтримує ініціативу щодо відмови від "Північного потоку 2"   після отруєння російського політика Олексія Навального.

глава   німецького МЗС Хайко Маас в ефірі одного з телеканалів заявив, що в якості реакції на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального Німеччина розглядає можливість припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2».