UA / RU
Підтримати ZN.ua

США порушили справи проти низки російських олігархів

У списку Андрій Костін, голова другого за величиною російського банку ВТБ.

Сполучені Штати оголосили про порушення судових справ проти кількох російських олігархів. Як повідомив генеральний прокурор США, «Мін'юст прагне припинити незаконний потік грошей, який підживлює війну Путіна, та притягти до відповідальності тих, хто продовжує його підтримувати», пише dw.com.

Так, у Нью-Йорку, Вашингтоні та у штатах Флорида та Джорджія порушено справи проти кількох олігархів, включаючи Андрія Костіна, глави другого за величиною російського банку ВТБ. Костіна звинувачують, зокрема, у відмиванні грошей та обході санкцій.

Представники Мін'юсту США також прозвітували про результати роботи міжвідомчої оперативної групи KleptoCapture, сформованої у березні 2022 року для боротьби з обходом санкцій. За повідомленням The Washington Post, на прес-конференції було офіційно озвучено заяву про заочне звинувачення Андрія Костіна за порушення санкцій.

Мін'юст США не уточнив прізвищ інших олігархів, які також причетні до відмивання грошей.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз погодив новий пакет санкцій проти Росії, до якого вперше увійшли китайські та індійські компанії, які підтримують РФ, незважаючи на безліч злочинів проти України.