UA / RU
Підтримати ZN.ua

США після 12-річної перерви очолили рейтинг найбільш привабливих для інвестицій країн, потіснивши Китай

У дослідженні особливо відзначається підвищення конкурентоспроможності американського ринку праці і послаблення долара, яке допомогло поліпшити експортний потенціал країни.

Після 12-річної перерви США, потіснивши Китай, повернули собі перше місце у списку найбільш привабливих країн для прямих іноземних інвестицій (ПІІ), який щорічно складає міжнародна консалтингова компанія Atkearney.

У дослідженні особливо відзначається підвищення конкурентоспроможності американського ринку праці і послаблення долара, яке допомогло поліпшити експортний потенціал країни.

У поєднанні з відновленням ринку житла і зростанням видобутку "нетрадиційних" нафти і газу, США змогли зайняти перше місце в індексі, незважаючи на все ще існуючу невизначеність у фінансовій політиці і наявність значного зовнішнього боргу.

Що стосується Китаю, то двократне зростання вартості робочої сили з 2007 року, підвищення транспортних витрат і курсу юаня знизили його конкурентоспроможність.

У п'ятірку найбільш привабливих для ПІІ країн увійшли також Бразилія, Канада та Індія.

Індекс інвестиційної довіри (FDI Confidence Index by Atkearney) ранжує країни за тим, як політичні, економічні та регуляторні зміни впливають на прямі іноземні інвестиції. Дослідження проводилося з жовтня по листопад минулого року, всього було опитано більше 300 топ-менеджерів із 28 країн. !zn

Найпривабливіші країни для ПІІ у 2013 році за версією Atkearney

Читайте також:

Торгова палата США: Угода про асоціацію з ЄС забезпечить Україні "вражаючі" інвестиції

Україна розраховує на підтримку США в євроінтеграції

Зовнішня торгівля Митного союзу впала на 1,3%, взаємна - на 10%