UA / RU
Підтримати ZN.ua

США підтримують Україну в питанні співпраці з МВФ

За словами заступника держсекретаря Вікторії Нуланд, реформи, які Україна впроваджує на шляху до Євросоюзу і в співпраці з МВФ, "дають основу для розширення і поглиблення американсько-українських відносин".

США підтримують Україну у співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), направленій на проведення реформ.

Про це заявила заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд журналістам після 3-годинних переговорів з президентом України Віктором Януковичем у Києві в понеділок, 4 листопада.

"Ми обговорили нашу підтримку України в її подальших дискусіях з Міжнародним валютним фондом у контексті тієї підтримки, яку МВФ може їй надати для проведення українських реформ", - сказала Нуланд.

- США обіцяє Україні зростання експорту і його якості після підписання асоціації з ЄС

За її словами, реформи, які Україна впроваджує на шляху до Євросоюзу і в співпраці з МВФ, "дають основу для розширення і поглиблення американсько-українських відносин".

Вікторія Нуладн в понеділок раніше також зустрілася з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. За підсумками зустрічі заступник держсекретаря США заявила, що американський бізнес в Україні зацікавлений у підписанні Угоди про асоціацію та досягнення домовленості з МВФ за новою кредитною програмою, так як після цього компанії зможуть збільшити виробництво продукції в Україні і потім збільшити її продаж на ринки ЄС.

Як відомо, США мають великий вплив на рішення в Міжнародному валютному фонді.

Раніше стало відомо, що Євросоюз веде переговори з МВФ щодо надання екстреної фінансової допомоги у випадку посилення тиску з боку Росії. !zn

Читайте також:

Самостійний Янукович

Видобуток сланцевого газу допоможе Україні стати енергетичним хабом Європи, впевнений посол США

Євросоюз домовляється з МВФ про екстрену допомогу Україні

Надія на асоціацію з ЄС спонукає український бізнес вірити в поліпшення інвестклімату