UA / RU
Підтримати ZN.ua

США надали Україні понад 11 млн дол. для проведення виборів президента

У Держдепартаменті США повідомили, що надали в цілому 11,4 млн дол. для підтримки вільних і чесних виборів в Україні.

Влада США перерахувала керівництву України близько 11,4 млн дол. для організації виборів глави держави 25 травня. Про це повідомила представник Держдепартаменту Дженніфер Псакі.

"Ми надали в цілому 11,4 млн дол. для підтримки вільних і чесних виборів в Україні", - зазначила вона.

За словами Псакі, місія ОБСЄ відправила на Україну 100 довгострокових і 900 короткострокових спостерігачів. "Це буде найбільша місія спостерігачів в історії організації ОБСЄ", - підкреслила вона.

"США нададуть приблизно одну десяту частину своїх спостерігачів. До тисячі спостерігачів приєднаються понад 100 спостерігачів-членів ПА ОБСЄ, в тому числі, ряд членів конгресу", - повідомила Псакі.

Вона зазначила, що, за даними Центральної виборчої комісії України, з 2013 окружних виборчої комісії по всій країні 11 окружних виборчих комісій у Донецьку та Луганську були закриті.

За її словами, навіть в Донецьку і Луганську функціонує ряд окружних виборчих комісій, незважаючи на складні умови.

Вона підкреслила, що український уряд обладнало виборчі дільниці для того, щоб на виборах могли проголосувати жителі Криму і Слов'янська.

"Отже, жителі Криму можуть проголосувати на території України, а жителі Слов'янська - за межами свого міста", - підсумувала представник Держдепу. !zn

Читайте також:

ЦВК: На президентських виборах будуть 2784 міжнародних спостерігача

Євросоюз виділив 5 млн. євро на спостереження за виборами в Україні

За президентський пост в Україні будуть боротися 23 кандидати