UA / RU
Підтримати ZN.ua

США нададуть Україні кредитні гарантії на $ 2 млрд

Кошти кредитних гарантій повинні бути спрямовані на захист населення від впливу "перебудови" української економіки.

США і Україна підписали декларацію про надання Україні кредитних гарантій на суму $ 1 млрд у першій половині 2015 року. Рішення про надання ще $ 1 млрд буде прийнято конгресом США згодом.

"Як частина міжнародних зусиль щодо допомоги уряд США домовився протягом першої половини 2015 прийти до угоди про надання кредитних гарантій на 1 млрд доларів за умови продовження курсу реформ", - заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью.

Кошти, за словами міністра, виділені на фінансування соціальних потреб українського і подолання можливих негативних наслідків реформ. Загальна сума гарантій, наданих США, таким чином складе $ 3 млрд, якщо Україна буде продовжувати свою програму реформ і все ще мати потребу в підтримці, зазначив Лью.

Читайте також: Зниження кредитного рейтингу Росії стало останнім "ударом" по Кремлю - FT

27 січня ЄС узгодив 1,8 млрд євро кредитів Україні. На засіданні в Брюсселі представники низки країн ЄС, включаючи Великобританію, запропонували надати Україні 2,6 мільярда євро у вигляді середньострокових кредитів в 2015-2016 роках.

Раніше в Давосі міністр економіки Айварас Абромавічус повідомив, що міжнародна донорська конференція щодо залучення допомоги Україні переноситься на квітень замість раніше запланованої дати 15 січня.