UA / RU
Підтримати ZN.ua

США хочуть зберегти партнерство з Німеччиною коштом санкцій проти «ПП-2» – The Hill

Сенаторів-демократів закликають голосувати проти поправок, які передбачають обмеження для компаній, які беруть участь у сертифікації трубопроводу

Адміністрація президента США Джо Байдена перешкоджає посиленню санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2» пише авторитетне американське видання The Hill із посиланням на джерела.

«Команда Байдена побоюється погіршення відносин з Німеччиною, яка є важливим союзником США у боротьбі зі зміною клімату та зростаючим впливом Китаю», - йдеться у матеріалі.

Співрозмовники журналістів повідомили: держсекретар Ентоні Блінкен закликає сенаторів-демократів заблокувати поправку до законопроєкту про оборонний бюджет на 2022 фінансовий рік. На початку листопада її внесли шестеро сенаторів-республіканців на чолі з Джеймсом Рішем та Тедом Крузом.

Поправка передбачає запровадження санкцій проти компаній, які беруть участь у випробуваннях і сертифікації трубопроводу, до того, як його буде запущено. «Дуже схоже, що вони (демократи – ред.) створюють процедурні складнощі, щоб уникнути політично непростого голосування», - наголошують джерела журналістів.

Журналісти звернулися із запитом до Державного департаменту США, проте там від коментарів відмовилися, пославшись на те, що проєкт закону поки що на розгляді.