UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові передати Україні допомогу ще на $1.1 млрд, зокрема 18 систем HIMARS – АР

Офіційне оголошення про надання допомоги, яке очікується пізніше в середу, відбудеться на фоні чергового злочину Росії – спроби анексувати захоплені території України після «референдумів», які західні країни засудили як незаконні та сфальсифіковані.

США нададуть Україні черговий пакет військової допомоги на суму 1.1 мільярда доларів, повідомляє Associated Press.з посиланням на офіційних осіб США

Пакет включає 18 високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) і боєприпасів до них; 12 систем Titan, які використовуються для боротьби з безпілотниками; близько 300 транспортних засобів, десятки вантажівок і причепів для транспортування важкої техніки; різноманітні радари, засоби зв’язку та спостереження; обладнання для виявлення вибухівки; інше спорядження для солдатів; фінансування технічного обслуговування та навчання.

Цей пакет військової допомоги США надає в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка фінансує контракти на закупівлю зброї та обладнання. І це збільшує загальну допомогу США Україні майже до 17 мільярдів доларів з моменту приходу на посаду президента Джо Байдена. 

Читайте також: У США та Європи закінчується зброя для відправки в Україну, повідомило CNBC. Але це не точно

Крім військової допомоги, США надає загальну підтримку економіці України, поки Росія намагається її зруйнувати. 27 вересня у Конгресі представлено проєкт короткострокової бюджетної резолюції, яка передбачає пакет допомоги для України в розмірі 12,35 мільярда доларів. Ця сума, за інформацією голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, на 600 мільйонів доларів перевищує суму, щодо якої надсилав запит Білий дім.