UA / RU
Підтримати ZN.ua

США дозволили семи компаніям імпортувати без мита

Штати не можуть своїми потужностями покрити потреби в ряді товарів.

Офіс торговельного представника США дозволив семи американським компаніям без протекціоністських мит (25%) імпортувати сталеву продукцію. Про це пише liga з посиланням на Bloomberg.

Наголошується, що США не в змозі своїми потужностями покрити потреби в ряді товарів. У список пільговиків потрапили: виробник бритвених лез Schick Manufacturing, виробник ріжучих інструментів Nachi America, виробник дроту Zapp Precision Wire, виробник металургійного обладнання Woodings Industrial Corp., виробник спецсталей Hankev International і дві неназвані компанії.

За даними Міністерства торгівлі США, ці компанії зможуть безмитно ввозити продукцію з Японії, Швеції, Бельгії, Німеччини та Китаю.

Нагадаємо, 1 березня на зустрічі з представниками найбільших металургійних компаній президент США Дональд Трамп оголосив про введення мита на імпорт сталі і алюмінію. Американський президент хоче оподатковувати іноземну сталь 25% митом, а алюміній - 10%.

Європейська комісія затвердила мита на імпорт товарів із США на загальну суму 2,8 мільярда євро. У перелік товарів, на які будуть поширюватися мита, входять вироби зі сталі та алюмінію, сільськогосподарські товари та комбінації інших продуктів, наприклад, спортивні товари, одяг, віскі, сигарети і т. д. Відповідні заходи Євросоюзу почнуть діяти 22 червня.

Росія вводить мита на американські товари у відповідь на рішення США обкласти митом закордонні поставки сталі і алюминия. У коментарі глави російського міністерства економічного розвитку Максима Орєшкіна наголошується, що США відмовилися компенсувати РФ втрати, що виникають через американське мито.