UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спрощена процедура корпоратизації ДП "Антонов" зруйнує авіабудування в Україні – експерт

Є ризик " пошматування " цілісного майнового комплексу і втрати ключових активів підприємства.

Використання спрощеної процедури корпоратизації загрожує для ДП "Антонов" і авіабудування в Україні непоправними втратами. Про ризики при цьому для "Антонова" у своїй статті пишуть Владислав Зимовець, доктор економічних наук, і Павло Керімов, кандидат економічних наук (ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАНУ").

"Застосування спрощених процедур корпоратизації в турборежимі є неприпустимим для ДП "Антонов", бо створює цілком реальні загрози його життєздатності. Йдеться про ризики "пошматування" цілісного майнового комплексу, втрати ключових активів підприємства та персоналу. Враховуючи багатий негативний досвід корпоратизації в Україні, зазначених ризиків не можна недооцінювати. На часі законодавче закріплення "червоних ліній" щодо унеможливлення корпоратизації ДП "Антонов" за спрощеними процедурами. Ціна питання - збереження авіабудування в Україні", - пишуть автори.

Більш детально читайте в статті Владислава Зимовця, доктора економічних наук, та кандидата економічних наук (ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАНУ") Павла Керімова "Сценарії перерозподілу державної власності".