UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Приватбанку - Правоохоронці розповіли, чому з Яценко зняли браслет

У будинку підозрюваного був відсутній сигнал GPS і GSM-покриття.

З екс-заступника глави правління Володимира Яценко зняли електронний браслет, оскільки в його будинку був відсутній GPS-сигнал і GSM-покриття. Як результат, надходили безпідставні сигнали тривоги. Про це в коментарі Радіо Свобода розповіла прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

"Згідно з висновком технічної можливості застосування електронного засобу контролю, за місцем проживання зазначеного підозрюваного, який нам надала Національна поліція України, в будинку вказаної особи відсутній сигнал GPS і GSM-покриття. Це призводило до вступу безпідставних сигналів тривоги на стаціонарний пункт моніторингу і перебоїв у функціонуванні пристрою ", - пояснила Постолюк.

Читайте також: Екс-глава ПриватБанку знаходиться в Ізраїлі та не ховається від слідства - ЗМІ

Колишній начальниці департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства ПриватБанку Надії Конопкіній обрали запобіжний захід у вигляді 2,74 млн грн застави.

Нагадаємо, 22 лютого детективи Національного антикорупційного бюро затримали Яценка в аеропорту Бориспіль. Він намагався вилетіти до Відня на приватному літаку. Підозри також оголосили колишнім голові правління банку Олександру Дубілету і начальнику департаменту фінансового менеджменту Олені Бичихіній. За інформацією ZN.UA, Дубілет зараз знаходиться в Ізраїлі.

За кілька днів після затримання Вищий антикорупційний суд відправив Яценка під варту з можливістю внесення 52 млн гривень застави. Він уже вніс заставу і вийшов із СІЗО.

У НАБУ також повідомляли про оголошення підозри в розтраті 8,2 млрд грн трьом колишнім томуменеджерам банку: голові правління, його заступнику та керівнику департаменту міжбанківських операцій.