UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітників "Київстару" звинуватили в ухиленні від сплати податків на 2,3 млрд грн

Податкові претензії до "Київстару" за три місяці виросли більш ніж в два рази.

Посадові особи АТ "Київстар" шляхом проведення фіктивних господарських операцій протягом 2014 року умисно ухилилися від сплати податків на суму понад 2,3 млрд грн, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури з посиланням на "висновки ревізорів".

За даними ГПУ, кримінальне провадження розслідується слідчими органів фіскальної служби.

При цьому процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за матеріалами документальної перевірки ухилення від сплати податків службовими особами АТ "Київстар" в особливо великих розмірах здійснює прокуратура.

У березні глава ДФС Роман Насиров повідомив, що Державна фіскальна служба за результатами перевірки донарахувала АТ "Київстар" понад 1 млрд грн податку на прибуток.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що оператор повинен буде доплатити податки на суму понад 1 млрд грн. У цьому зв'язку прес-служба АТ "Київстар" повідомляла, що компанія не має заборгованості перед бюджетом, в тому числі перед ДФС, і готова відстоювати свою позицію в судовому порядку. У компанії також стверджували, що поточна переплата з податку на прибуток у "Київстару" перевищила 1,2 млрд грн.