UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціальні виплати у вересні 2022 року: які будуть зміни

Розмір соціальних виплат повністю залежить від прожиткового мінімуму.

Останнє підвищення прожиткового мінімуму відбулося у липні 2022 року. Воно спричинило перерахунок пенсій та соціальних виплат. Чергове підвищення прожиткового мінімуму заплановано на 1 грудня і, отже, до цієї дати розмір соцвиплат не зміниться.

Читайте також: Відсьогодні переселенці зможуть без паспорта отримувати соціальні послуги та виплати

Скільки отримають у вересні самотні матері

Розмір виплат встановлюється як різниця між 100% прожиткового мінімуму на дитину певного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї (на одного члена сім'ї).

У вересні 2022 року він складає:

Розмір декретних виплат у вересні

Розмір допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами становить 100% від середньомісячного доходу жінки за місцем її роботи. Непрацюючі жінки, які при цьому не є фізичними особами-підприємцями, які сплачують ЄСВ, одержують виплати у розмірі не менше ніж 25% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (а це – 650 грн/місяць).

З 1 вересня це:

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування

Розмір цієї допомоги дорівнює 2,5 прожиткових мінімумів на дитину певного віку. А на дітей з інвалідністю – трьома прожитковими мінімумами на дитину відповідного віку.

З 1 вересня 2022 року він складає:

Розмір аліментів у вересні 2022 року

Розмір аліментів регулюється Сімейним кодексом України. Він встановлюється залежно від прожиткового мінімуму дитини відповідного віку.

На сьогоднішній день мінімальна сума, що рекомендується:

Мінімальний гарантований розмір аліментів (50% від прожиткового мінімуму):

Максимальний розмір (10 прожиткових мінімумів):

Чи зміниться розмір допомоги з тимчасового безробіття у вересні

Змін у вересні 2022 року очікувати не варто. Востаннє допомога з безробіття була збільшена 1 липня 2022 року. З того часу максимальний розмір допомоги з тимчасового безробіття становить не більше 10 400 грн.