UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні міністри ЄС розглянуть гарантії безпеки для України, які потім винесуть на саміт – Боррель

Україна наполягає на вступі до НАТО.

Сьогодні міністри Європейського Союзу обговорять гарантії безпеки для України. Варіанти винесуть на саміт лідерів, який відбудеться 14-15 грудня. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" із посиланням на заяву високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Читайте також: Представники Євросоюзу та Міноборони обговорили гарантії безпеки для України: список

"Росія продовжує атакувати Україну, але втрати Росії зростають: настав час підтримувати Київ більше, а не менше. Сьогодні ми обговорюватимемо гарантії безпеки для України, і міністри повинні дати мені орієнтири, щоб винести варіанти на саміт лідерів", – наголосив Боррель.

Головний дипломат ЄС зауважив, що важливо, щоб військова підтримка України тривала на європейському рівні, а не лише на двосторонньому.

Читайте також: У Держдепі вважають, що гарантії безпеки Україні від США мають пережити навіть адміністрацію Трампа

"Ви натискаєте на два фронти: військовий і вступ до ЄС. Військова підтримка ЄС має бути стабільною та збільшуватися. Відкриття переговорів є пріоритетом України, і вони цього заслуговують. Цього тижня лідери ЄС приймуть важливі рішення", – повідомив Жозеп Боррель у своєму X (колишній Twitter).

Перед відкриттям переговорів про вступ України до Європейського Союзу особливої гостроти для нашої країни набувають питання надійних безпекових гарантій та адаптації бюджетних механізмів ЄС до вступу нових членів. Більше про це читайте в статті Тетяни Богдан "Фінансові й безпекові перестороги на шляху до ЄС" на сайті ZN.UA.