UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціальний хліб у Полтаві подорожчав майже на 20%

Буханець білого хліба подорожчала майже на 50 копійок. Виробник говорить, що не отримує від влади обіцяного зерна.

Підприємство "Полтавахліб" підвищило ціну на соціальний хліб на 19,6% (майже на 50 копійок) - до 2,99 грн за буханець вагою 550 грам.

Як пояснила директор підприємства Валентина Маджар, подорожчання хліба викликано тим, що виробник не отримав від обласної влади обіцяної кількості зерна і не може працювати собі в збиток.

"Коли зерно було, ми не змінювали ціну. Але далі працювати зі збитками не можемо. Спочатку влада просила нас піти на поступки у вересні, потім у грудні - сказали, що Новий рік, не можна. Зараз вже кінець січня, і знову нас не хочуть чути", - зазначила вона.

ТОВ "Полтавахліб" працює під торговою маркою "Формула смаку", яка представлена 8-ма хлібозаводами в чотирьох регіонах: Черкаської, Полтавської, Кіровоградської і Миколаївській областях. Загальний асортимент складає більше 300 видів хлібобулочних і 400 - кондитерських виробів.

Нагадаємо, в листопаді хліб подорожчав в Києві. Спочатку "Київхліб" підняв ціни на "український" до 4,68 грн, а батон нарізний - до 3,84 грн, однак після втручання Антимонопольного комітету зупинився на більш незначному подорожчанні - до 4,50 грн за "український", 3,70 грн - батон. !zn

Читайте також:

Більше половини хліба в Україні виробляється нелегально

Депутати хочуть винести супермаркети за межі міст

Урожай зерна в Україні в 2012 році знизився на 18,6 відсотків

В ООН прогнозують високі ціни на продовольство в 2013 році