UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слуги народу" пропонують направити на дороги ще 15 мільярдів

Депутати пропонують перерозподілити кошти держбюджету на ряд програм.

Депутати від фракції "Слуга народу" зареєстрували в Раді законопроект №6052, яким пропонують внести правки до держбюджету на 2021 рік, збільшивши його витрати на 38,75 млрд грн. З цієї суми 15 млрд грн пропонується направити на фінансування дорожнього господарства, в результаті загальне бюджетне фінансування "Укравтодору" досягне 66,38 млрд грн.

Крім того, запропоновано додатково виділити 12 млрд грн Міністерству соціальної політики на забезпечення виплати житлових субсидій, збільшивши фінансування за цією статтею до 47,26 млрд грн.

Ще 3,8 млрд грн планують виділити Міністерству оборони для покриття дефіциту коштів на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил.

Крім того, 2 млрд грн додатково передбачається направити на оплату пакета послуг стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаної коронавірусів SARS-CoV-2;

Також законопроектом пропонується додатково направити 4 млрд грн на субвенції місцевим бюджетам на будівництво об'єктів соціально-культурної сфери та транспортної інфраструктури.

Ще 1 млрд грн пропонується направити на погашення заборгованості та виплату зарплат працівникам державних шахт.

Крім того, депутати пропонують направити 556 млн грн на поповнення статутних капіталів держпідприємств "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", державне авіаційне підприємство "Україна" і "Укрсервіс Мінтрансу".

Поправки в поточний держбюджет також передбачають направлення 282 млн грн на надання житла 215 внутрішньо переміщеним особам, які захищали суверенітет України, 280,5 млн грн - для своєчасних розрахунків зі звільненими військовослужбовцями, 176,8 млн грн - на забезпечення в'язниць продуктами харчування і проведення розрахунків за комунальні послуги, 86,9 млн грн - на бюджетну програму з розвитку системи екстреної медичної допомоги та модернізації матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, а також 10 млн грн - на додаткові тиражі газети "Урядовий кур'єр".

Читайте також: Шмигаль доручив Мінсоцполітики та Мінфіну підтримати українців субсидіями на електроенергію

Відзначимо, перевиконання загального фонду держбюджету за доходами в січні-серпні склало 27,7 млрд грн. За оцінкою Міністерства фінансів, за підсумками року перевиконання затверджених показників дохідної частини загального фонду держбюджету очікується в обсязі близько 40 млрд грн. Також Кабмін планує направити 12 млрд грн на субсидії.