UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словаччина допоможе Україні з технікою для розмінування

Йдеться як про передачу існуючої техніки, так і про її виробництво.

Україна та Словаччина під час зустрічі прем’єр-міністрів у словацькому місті Міхаловце домовились про співпрацю у процесі розмінування. Про це повідомила пресслужба українського уряду.

Зокрема, йдеться про спільне виробництво інженерної техніки для розмінування, та про надання вже готових машин для виявлення та знешкодження мін.

Уряди обох держав домовились до середини наступного року переглянути договірну базу стосовно фінансово-технічного, економічного співробітництва та соціального захисту.

Читайте також: У Мінекономіки анонсували систему розмінування зі штучним інтелектом

Загалом за підсумками міжурядових консультацій Україна та Словаччина підписали низку угод, серед яких Дорожня карта спільних дій та Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі ядерної енергетики.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у межах спільної пресконференції з очільником українського уряду Денисом Шмигалем заявив, що його країна не планує перешкоджати Україні на шляху до Євросоюзу.

Про проблеми та перспективи розмінування українських територій читайте у статті Богдана Драп'ятого "Розмінування. Наскільки масштабна проблема і як її вирішувати?".