UA / RU
Підтримати ZN.ua

"СКМ" Ахметова оскаржила рішення суду Кіпру про заморожування активів

Слухання по справі призначено на 27 лютого.

Компанія "СКМ" подала апеляцію на рішення окружного суду м. Нікосії (Кіпр) про заморожування активів її власника Ріната Ахметова на суму $ 820 млн у справі "Укртелекому". У прес-службі "СКМ" підтвердили подачу позову.

Наголошується, що апеляційний позов подано 8 січня, слухання по справі призначено на 27 лютого.

Нагадаємо, що кіпрський суд заморозив $ 820 млн активів Ахметова. Відповідне рішення кіпрського суду Рінат Ахмєтов може оскаржити до наступного понеділка, 8 січня. При цьому в його компанії коментувати цю ситуацію відмовилися, мотивуючи тим, що "різні судові процеси в цьому питанні поки що чекають на розгляд".

У жовтні минулого року суд вирішив повернути у держвласність приватизований Ахмєтовим "Укртелеком".

Раніше, у травні, Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому".

Фонд державного майна України (ФДМУ) подав до суду на розірвання договору з компанією "ЕСУ" в середині травня, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд гривень пені.

ФДМ за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу в початку 2011 року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" за 10 млрд 575,1 млн гривень. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" у 2013 році.

Основним активом підприємства є довгострокові фінансові інвестиції – акції "Укртелекому", вартість яких у балансі оцінена в 10 млрд 799,3 млн гривень, згідно з договором купівлі-продажу від 2011 року.